ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa Conference League: Το Παγκρήτιο υποψήφιο για τους τελικούς του 2022 και 2023

Το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου είναι και επισήμως υποψήφιο για να φιλοξενήσει τον «παρθενικό» τελικό του Europa Conference League, το 2022, καθώς κατατέθηκε σήμερα (20/2) στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό της νέας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, για τις σεζόν 2021-22 ή 2022-23. Εκτός της ελληνικής υποψηφιότητας, ενδιαφέρον για την ανάληψη διοργάνωσης των δύο τελικών έχουν εκδηλώσει επίσης η Αλβανία (Τίρανα), η Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) και η Γαλλία (Σεντ Ετιέν).

Για την σύνταξη του φακέλου υπήρξε στενή συνεργασία της ΕΠΟ με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ απαραίτητη υπήρξε και συνδρομή αρκετών ακόμη φορέων, όπως τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και η ΠΑΕ ΟΦΗ (παραχωρεί τα προπονητήριά της). Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.