ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δραπέτευσαν» με Λακαζέτ οι «κανονιέρηδες» από το «Γ. Καραϊσκάκης»

Εuropa League: Άξιζε κάτι παραπάνω ο «Θρύλος», τον τιμώρησε στο 81' η Άρσεναλ...

Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να είναι ανταγωνιστικοί, να στέκονται εξαιρετικά απέναντι στη σπουδαία Άρσεναλ (έστω και αν δεν είναι στα καλύτερά της), να βάζει δύσκολα στους «κανονιέρηδες», αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο Λακαζέτ έκανε τη μία ευκαιρία γκολ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 1-0, και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν ένα μικρό θαύμα στο Λονδίνο για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, από νωρίς ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος -ειδικά για... ελληνικά δεδομένα- με τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα, πιέζοντας τρομερά την άμυνα και τη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ, η οποία φέτος, τουλάχιστον στην προ-Αρτέτα εποχή, είχε σταθερά και πολλά προβλήματα. Ως το 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, με ορισμένες ωραίες συνεργασίες, 2-3 πολύ καλές φάσεις και με πάρα πολύ πάθος και υψηλή ένταση στις προσωπικές μονομαχίες από τις οποίες οι παίκτες του Μαρτίνς έβγαιναν σταθερά κερδισμένοι. Σε αυτό το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έπαιξε το ματς σε... αγγλικό στυλ και κυριάρχησε επί της Άρσεναλ, όμως δεν βρήκε την καλή τελική πάσα ή το τελείωμα που θα χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει το ματς. Κατάφερε πάντως να κάνει κατοχή μπάλας και να σπάει σταθερά το πρέσινγκ των Άγγλων που επίσης ήταν πολύ έντονο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αρτέτα (σ.σ. έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς) έδειξε την ποιότητά της σε ορισμένες αστραπιαίες αντεπιθέσεις και με μια μεγάλη ευκαιρία στο 20'. Από το 20'-25' και μετά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια, όμως απέναντί τους βρήκαν και αυτοί έναν καλά οργανωμένο στην άμυνά του αντίπαλο, με τις γραμμές πολύ κοντά μεταξύ τους και τους τρεις της επίθεσης να πιέζουν ασφυκτικά τη μπάλα. Η συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν ένα πρώτο ημίχρονο με υψηλή ένταση και γρήγορο ρυθμό, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και λίγες μεγάλες φάσεις, Με το ματς να έχει συνολικά μια εικόνα που έδειχνε ότι όποιος θα έβαζε πρώτος γκολ, θα γινόταν το απόλυτο αφεντικό.

Μοιρασμένο ήταν το ματς στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό πιο κινητικό κοντά στην αντίπαλη περιοχή αλλά και τις δύο άμυνες να πρωταγωνιστούν με... διαφορά. Τα ατομικά λάθη έλειψαν, οι δύο ομάδες ήταν άριστες στο τακτικό κομμάτι, οπότε μοιραία αμφότερες έκαναν... υπομονή, ώστε να βρουν τη μία φάση και να πάρουν το ματς. Αυτή η μία φάση, στη μοναδική στην κυριολεξία φάση που έβαλε με αξιώσεις τη μπάλα κάτω και ο αντίπαλος δεν αντέδρασε γρήγορα στην άμυνα, ήρθε για την πλευρά της Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι βρήκαν το εκτός έδρας γκολ στο 81', ενώ με τον Ολυμπιακό όλο μπροστά στη συνέχεια είχαν και δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Τίποτα δεν άλλαξε ωστόσο ως το φινάλε, με τους «κανονιέρηδες» να... δραπετεύουν από το Καραϊσκάκη με σκορ πρόκρισης και τον Ολυμπιακό να στρέφει ήδη την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.