ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα πέφτει κατηγορία»

Γεραπετρίτης: «Αφαίρεση βαθμών σε κάθε αγώνα για ομάδες με πολυϊδιοκτησία»

Σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που εμφανίζεται, εφόσον συνεχίζει να υφίσταται η σχέση πολυιδιοκτησίας, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε  ότι η ποινή θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι και έτσι δυνητικά η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα πέφτει κατηγορία.

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι». Ανέφερε ότι η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ότι σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η ΕΕΑ διατύπωσε γνώμη και όχι απόφαση ότι εντόπισε πολυϊδιοκτησία και επισήμανε πως τα αρμόδια όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις για τις ποινές. Όπως πρόσθεσε, πολιτικά η κυβέρνηση παρενέβη και η υπόθεση ήταν ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

Αναφερόμενος στο σχέδιο επανεκκίνησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τη βούληση να το φέρει εις πέρας.

Μιλώντας για τις επαφές του με τον πρόεδρο και ειδικούς της UEFA στη Νιόν είπε πως το σχέδιο προβλέπει πως η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την αναρρύθμιση και την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία θα νομοθετήσει και εάν η ΕΠΟ και η Super League δεν αποδεχθούν τις προτάσεις των υπερκείμενων διεθνών οργάνων τους, τότε η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.