ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στις 25 Απριλίου

Γερμανία: Τι συμφώνησαν τα τέσσερα κόμματα για την υπέρβαση της κρίσης στην Θουριγγία

Την διεξαγωγή νέων εκλογών στις 25 Απριλίου του 2021 και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης μειοψηφίας με επικεφαλής τον πρώην Πρωθυπουργό Μπόντο Ράμελο (Αριστερά), αποφάσισαν Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Πράσινοι και Αριστερά στην Θουριγγία, σε μια προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης που προκλήθηκε όταν στις 5 Φεβρουαρίου εξελέγη Πρωθυπουργός ο φιλελεύθερος (FDP) Τόμας Κέμεριχ, με τις ψήφους του CDU και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Στις 4 Μαρτίου το τοπικό Κοινοβούλιο - με τις ψήφους και του CDU - αναμένεται να εκλέξει τον κ. Ράμελο Πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης Αριστεράς, SPD και Πρασίνων, η οποία θα αναλάβει να καταθέσει τον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους και να οδηγήσει το κρατίδιο σε εκλογές.

Έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, τα τέσσερα κόμματα συμφώνησαν σε έναν «μηχανισμό σταθερότητας», όπως τον ονόμασε ο κ. Ράμελο, ο οποίος θα φροντίσει να διασφαλίσει ότι η ακροδεξιά δεν θα επιχειρήσει να εξαπατήσει εκ νέου το τοπικό Κοινοβούλιο. «Ευχαριστώ ιδιαίτερα το CDU, το SPD, τους Πράσινους αλλά και το κόμμα μου που κατάφεραν να βρουν για αυτό το κρατίδιο από κοινού έναν δημοκρατικό δρόμο μέσα από μια κατάσταση για την οποία ευθύνονται άλλοι», δήλωσε ο κ. Ράμελο, ενώ ο αντιπρόεδρος του CDU στην Θουριγγία Μάριο Βόιγκτ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει «εποικοδομητική αντιπολίτευση». Από την πλευρά του SPD, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Βόλφγκανγκ Τίφενζε τόνισε ότι το CDU «ανοίγει τον δρόμο για σταθερότητα έως το τέλος του έτους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.