ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Λαμπρούλης για το επίμαχο άρθρο

«Οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών υπονομεύουν τον αγώνα της απεξάρτησης»

Τη θέση του ΚΚΕ για την απόσυρση του άρθρου 189 για τους «Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης» ναρκωτικών ουσιών, επανέλαβε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται «για εγκλωβισμό των εξαρτημένων σε ένα νομιμοποιημένο περιθώριο».

Το σχετικό άρθρο συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης ανέφερε πως «η ρύθμιση αυτή αποτελεί εξειδίκευση της αντιλαϊκής και εγκληματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της τοξικοεξάρτησης στο πλαίσιο της λογικής "μείωσης της βλάβης"».

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με αυτό τον τρόπο «υπονομεύεται ο αγώνας της απεξάρτησης, νομιμοποιείται το εμπόριο και η διακίνηση των ναρκωτικών και εθίζεται ο λαός μας στη λογική να κρύψουμε το πρόβλημα για να μη χαλάσει την τουριστική βιτρίνα», ενώ αναφέρθηκε στην «προσπάθεια άλωσης των λαϊκών συνειδήσεων για να θεωρηθεί η τοξικοεξάρτηση ως φυσικό φαινόμενο».

Ως προς το ποιοι θα κερδίσουν από τους «Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης», ο κ. Λαμπρούλης υπογράμμισε πως «θα ωφεληθούν αυτοί που κερδίζουν ασύλληπτα ποσά από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά και μια παράπλευρη βιομηχανία που δραστηριοποιείται γύρω από τα προγράμματα μείωσης της βλάβης και χρηματοδοτείται με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια».

«Παρά τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, τα θεραπευτικά προγράμματα έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα, επιβεβαιώνοντας πως η απεξάρτηση είναι εφικτή εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν δομές», πρόσθεσε ο κ. Λαμπρούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.