ΚΟΣΜΟΣ

Aκόμα και αν δεν έχουν γρίπη

ΗΠΑ: Οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης θα εξετάζονται για τον κορωνοϊό

Οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αλλά κατά την ιατρική εξέταση βρίσκονται αρνητικοί στη νόσο αυτή, θα εξετάζονται στη συνέχεια για τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια του τμήματος αναπνευστικών νόσων των CDC ανέφερε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με πέντε εργαστήρια δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ ώστε να εξετάζονται εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης. Τα εργαστήρια αυτά βρίσκονται στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. «Αυτή δεν είναι παρά η αρχή, θα έχουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες ώστε να δημιουργήσουμε ένα πανεθνικό δίκτυο παρακολούθησης», πρόσθεσε.

Στα εργαστήρια θα εξετάζονται για τον Covid-19 τα δείγματα που έχουν βρεθεί αρνητικά στον ιό της γρίπης.

Όπως είπε η Μεσονιέρ, η εποχιακή γρίπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμά της στις ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο επικρατούσε η γρίπη τύπου Β όμως πρόσφατα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης Α (Η1Ν1).

«Σε αυτό το στάδιο εκτιμούμε ότι υπάρχουν 26 εκατομμύρια ασθενείς με γρίπη, 250.000 νοσηλεύτηκαν και 14.000 πέθαναν, μεταξύ των οποίων και παιδιά», τόνισε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο των CDC την περασμένη εβδομάδα πέθαναν 14 παιδιά από γρίπη.

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 15 κρούσματα του Covid-19. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που επέστρεψαν από την Κίνα (σχεδόν όλοι επαναπατρίστηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση) παραμένουν σε καραντίνα.

Η Νάνσι Μεσονιέρ εξήγησε ότι αν η εξέταση βγει αρνητική για τον Covid-19, αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη ένδειξη ότι ο άνθρωπος δεν έχει προσβληθεί, επειδή μπορεί να χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να γίνει ανιχνεύσιμος ο ιός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.