ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι εκδρομές στη γειτονική χώρα

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι μαθητές από την Ιταλία - Δεν θα μπουν σε καραντίνα

Τις ενέργειες για άμεση επιστροφή των δέκα σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού, προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον θάνατο τριών ασθενών, η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποφάσισε άμεσα την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται εκεί.

Η υπουργός, τόνισε πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κυρίως στην βόρεια Ιταλία, έπρεπε να πάρει προληπτικά μέτρα και έτσι γίνονται ενέργειες ώστε να προστατευτούν οι μαθητές. Τα δέκα σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στο Μιλάνο (δύο από τα σχολεία), καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Έτσι αναμένεται άμεσα η επιστροφή τους σε συντονισμό με το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, όπως τονίζει το υπουργείο, δεν τίθεται θέμα καραντίνας για τους μαθητές που βρίσκονται εκεί. Αυτό, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα και η επιστροφή τους γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.