ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία

Κορωνοϊός: Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μεταδίδεται και μέσα από τις αποχετεύσεις διαμερισμάτων!

Μπορεί οι υγειονομικές αρχές της Κίνας να έχουν πάρει κάθε... πιθανό και απίθανο μέτρο για να εμποδίσει την εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού, ωστόσο κάποια κρούσματα που παρουσιάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ, γέννησαν αμφιβολίες, σχετικά με τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι επιστήμονες αναφορικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού.

Ο λόγος για τους δύο ένοικους σε διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικάς, οι οποίοι φέρονται να προβλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός πως τους χωρίζουν... δέκα ολόκληροι όροφοι.

Συνολικά, περισσότεροι από 100 άνθρωποι που κατοικούν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, διατάχθηκαν να την εκκενώσουν και να τεθούν σε προληπτική καραντίνα, όταν διαπιστώθηκε ο σωλήνας αποχέτευσης στο μπάνιο μιας 62χρονης, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό, ήταν σπασμένος. Και το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα μένει δέκα ορόφους πάνω από άλλο ένοικο, ο οποίος είχε προσβληθεί πριν από αυτή!

Εκτός, όμως, από αυτά τα δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά, ακόμα τέσσερις άνθρωποι που ζουν σε τρία διαφορετικά διαμερίσματα έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα δημόσιας Υγείας του Χονγκ Κόνγκ, Sophia Chan.

Οι περιπτώσεις αυτές με ασθενείς που παρουσιάστηκαν, ενώ κατοικούν σε διαφορετικά διαμερίσματα χωρίς να έχουν επαφές, έχει δημιουργήσει υποψίες στους επιστήμονες ότι ενδέχεται ο ιός να μεταδίδεται μέσω των σωληνώσεων των αποχετεύσεων των πολυκατοικιών.

«Ασφαλώς και φοβόμαστε. Πλέον, δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε στα ίδια μας τα σπίτια» ανέφερε κάτοικος σε ένα από αυτά τα διοαμερίσματα, με τις κυβερνητικές αρχές του Χονγκ Κονγκ να πραγματοποιούν, πλέον, ελέγχους και σε σωληνώσεις

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.