ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Μανίλα έδωσε άδεια να ταξιδεύουν οι Φιλιππινέζοι εργαζόμενοι στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο

Οι Φιλιππίνες επέτρεψαν σήμερα σε Φιλιππινέζους εργαζομένους να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς για ταξίδια στην Κίνα και τις ειδικές διοικητικές της περιοχές που είχαν επιβληθεί με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν την απόφασή τους πριν γίνει γνωστό από το Χονγκ Κονγκ ότι μια Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός έγινε το 61ο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα.

Υπάρχουν πάνω από 180.000 Φιλιππινέζοι στο Χονγκ Κονγκ, που εργάζονται κυρίως ως βοηθοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των Φιλιππίνων.

Η Μανίλα είχε επιβάλει απαγόρευση των ταξιδιών στην Κίνα και τις ειδικές διοικητικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Στη συνέχεια, συμπεριέλαβε την Ταϊβάν στην απαγόρευση, η οποία ήρθη λίγες ημέρες αργότερα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από Φιλιππινέζους αξιωματούχους για το πώς η τελευταία εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ θα επηρεάσει την απόφαση να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τα ταξίδια.

Η Μανίλα ανακοίνωσε επίσης θα επιτρέψει σε αλλοδαπούς συζύγους και παιδιά Φιλιππινέζων και κατόχους διπλωματικής βίζας που ταξιδεύουν από την Κίνα, το Μακάο και το Χονγκ να εισέλθουν στη χώρα αλλά θα υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών. Αρχικά, η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε Φιλιππινέζους και κατόχους μόνιμης άδειας εγκάταστασης από αυτές τις περιοχές.

Εταιρίες εύρεσης εργασίας είχαν κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να εξαιρέσει τους Φιλιππινέζους εργαζόμενους από την απαγόρευση για ταξίδια, καθώς πολλοί εξ αυτών είναι αυτοί που εξασφαλίζουν οικονομικούς πόρους στην οικογένειά τους. Θα μπορούσαν επίσης να χάσουν τη βίζα τους εάν δεν κατάφερναν να προσέλθουν εγκαίρως στην εργασία τους, σύμφωνα με την ένωση πιστοποιημένων εταιριών εύρεσης εργασίας του Χονγκ Κονγκ για εργαζομένους από τις Φιλιππίνες. Το 2019, οι Φιλιππινέζοι εργαζόμενοι στο Χονγκ Κονγκ έστειλαν πίσω στην πατρίδα τους 801 εκατ. δολάρια σε εμβάσματα ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανακοίνωσε επίσης ότι θα επαναπατρίσει τους υπηκόους της, μέλη του πληρώματος και επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω. Το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι 35 από τους 538 Φιλιππινέζους που είναι επάνω στο πλοίο βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, περιλαμβανομένων οκτώ νέων κρουσμάτων, που είναι όλοι μέλη του πληρώματος.

Στις Φιλιππίνες έχουν αναφερθεί τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.