ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται η καταστολή απέναντι στους διαδηλωτές

Λίβανος: Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο έλαβε η νέα κυβέρνηση - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο σήμερα, εν μέσω διαδηλώσεων, που ξέσπασαν στις 17 Οκτωβρίου.

Αφού μελέτησαν τον "οδικό χάρτη" της νέας κυβέρνησης, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση διαρκείας οκτώ ωρών, οι 63 από τους 84 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου, της έδωσαν θετική ψήφο. Είκοσι την καταψήφισαν και ένας απείχε από την ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Στην ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να διαφυλάξει το συνάλλαγμα που χρειάζεται για τις κρίσιμες εισαγωγές ενώ εξετάζει και όλα τα ενδεχομενα για τα ευρωομόλογα που ωριμάζουν φέτος.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Οι δυνάμεις ασφαλείας του έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού ενάντια στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη Βηρυτό κοντά στο κοινοβούλιο, το οποίο θα εξετάσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν βγει νωρίς το πρωί στους δρόμους στο κέντρο της Βηρυτού για να εμποδίσουν τους βουλευτές να φτάσουν στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Χάσαν Ντίαμπ η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει και αύριο, στις 11 πμ τοπική ώρα και ώρα  Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.