ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Μητσοτάκης: «Σύμμαχες χώρες η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα»

Με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε με άλλους αξιωματούχους που επισκέπτονται την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους,, συζητήσαν για τις  διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την πραγματοποίηση του «Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας», τονίζοντας ότι «αποτελεί εξαιρετική βάση για την αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

Από την πλευρά του ο κ. Αλ Τζαμπέρ σημείωσε πως «τόσο τα ΗΑΕ όσο και η Ελλάδα μοιράζονται ένα κοινό όραμα που έχει ως στόχο την ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Και πως τόσο η Ελλάδα όσο και τα ΗΑΕ είναι σύμμαχες χώρες στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και κάθε μορφής εξτρεμισμού».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την “Expo 2020” η οποία διοργανώνεται στο Ντουμπάι. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τα ΗΑΕ για την προετοιμασία της διοργάνωσης και αναφέρθηκε στην «ισχυρή ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση».

Ο Υπουργός Επικρατείας επισκέπτεται την Ελλάδα μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι και τη συνάντηση του με τον Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Sheikh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μέσω της Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας.

Αντιπροσωπεία 30 και πλέον αξιωματούχων συνόδευσε τον κ. Al Jaber στην επίσκεψη του στην Αθήνα.  Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης είχαν από κοινού με τα μέλη της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του Forum που διοργανώθηκε με στόχο την εφαρμογή της Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας.

Στις εργασίες του Forum συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.