ΕΛΛΑΔΑ

Χημικά και κρότου λάμψης εναντίον φοιτητικής διαδήλωσης με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Νέο όργιο καταστολής, άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές έξω από τη ΓΑΔΑ

Κινητοποίηση «ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία» πραγματοποίησε ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ και συλλογικότητες, με αφορμή το περιστατικό της Δευτέρας έξω από την ΑΣΟΕΕ, με το όργανο της τάξης που έβγαλε όπλο και τη νέα επέμβαση των ΜΑΤ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν χιλιάδες φοιτητές που δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Οι φοιτητές έχουν αποφασίσει για αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 28 Φλεβάρη κατάληψη της σχολής και νέα Γενική Συνέλευση.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος σημειώνει:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Χθες το μεσημέρι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο του ιδρύματος και έριξαν χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές. Τα χθεσινά περιστατικά αποτελούν συνέχεια στο σχεδιασμό που υπάρχει για την κλιμάκωση της καταστολής.

Πατούν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που με το "πόρισμα Παρασκευόπουλου" στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές.

Υπερασπιζόμαστε το άσυλο! Οι ίδιες εξελίξεις, η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και τα τελευταία γεγονότα στη σχολή μας, την ΑΣΟΕΕ, επιβεβαιώνουν πως η κατάργηση του ασύλου στόχο είχε τους αγώνες των φοιτητών, τους συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους.

Καμία λύση δεν έχει δώσει με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός σχολής, όπως έλεγαν ότι θα μειωθεί η εγκληματικότητα ή το εμπόριο ναρκωτικών.

Η κατάργηση του ασύλου ξανά αποτελεί κρίκο σε μια αλυσίδα γεγονότων έντασης της καταστολής που κλιμακώνονται όσο ενισχύεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Συμβαίνει την ίδια στιγμή που:

Τα ΜΑΤ χτυπούν τους νησιώτες που αγωνίζονται ενάντια στη δημιουργία κλειστών φυλακών για τους πρόσφυγες - μετανάστες και ζητούν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων ξεριζωμένων από τη χώρα.

Τα ΜΑΤ περιφρουρούν το συνέδριο-παρωδία που έστησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μεθοδεύοντας τον αποκλεισμό αντιπροσώπων ζωντανών και δραστήριων συνδικαλιστικών οργανώσεων και νομιμοποιώντας τη συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντών.

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση, που διαλύει τη νέα γενιά και καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζομένους.

Θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα μας τρομοκρατήσουν!

Πραγματική αντίδραση και απάντηση είναι η μάχη για την ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας και όχι ενέργειες ομάδων που δεν δρουν στο πλαίσιο της συλλογικής δράσης του Φοιτητικού Συλλόγου και των διαδικασιών του. Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής από το κράτος, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να δεχτούμε το σάρωμα των δικαιωμάτων! Δεν τρομοκρατούμαστε! Οι φοιτητές θα συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας ακόμα πιο πολλοί, πιο μαχητικοί, η πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.