ΚΟΣΜΟΣ
Από τον Δεκέμβριο...
ΟΗΕ-Συρία: «Περισσότεροι από 800.000 εκτοπισμένοι από την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ»

Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους εναντίον της Ιντλίμπ, προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 800.000 ανθρώπων από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
«Εκ των 800.000 και πλέον εκτοπισμένων στη βορειοδυτική Συρία από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 12 Φεβρουαρίου του 2020, περίπου το 60% είναι παιδιά» έγινε γνωστό από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Ocha).
«Οι άνθρωποι που ζουν στο βορειοδυτικό τμήμα βιώνουν μία από τις χειρότερες κρίσεις από την έναρξη του πολέμου στη Συρία» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μονάχα την περίοδο 9ης-12ης Φεβρουαρίου, σχεδόν 142.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με το Ocha.
Την ίδια ώρα, 82.000 άνθρωποι κοιμούνται έξω στο ύπαιθρο, χωρίς στέγη, ενώ η περιοχή πλήττεται από κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό το μηδέν, μια κατάσταση που εγείρει φόβους για μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή.

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
Διαβάστε το άρθρο του περιοδικού της εφημερίδας Le Figaro
Γαλλικός Τύπος: Πώς η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα στο μεταναστευτικό
Χιλιάδες μετανάστες συρρέουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα που αποτελεί πλέον την ...
Tι πρέπει να γνωρίζετε
Κτηματολόγιο: Ψηφιακά από βδομάδα και στην Αν. Αττική οι αριθμοί προτεραιότητας
Από την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα ...
Τι εξετάζουν κυβέρνηση και εταιρείες
Επί τάπητος η υποχρεωτική ασφάλιση περιουσιών από φυσικές καταστροφές
Τις προτάσεις της προς την κυβέρνηση για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ...