ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με... προεκλογικό άρωμα

Ομιλία Τσίπρα για τη «Μαύρη Βίβλο των Αρίστων»

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζητεί εκλογές, η αυριανή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο θα έχει έντονο προεκλογικό χρώμα, αλλά και... πολλές εκπλήξεις.

Για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μία απόπειρα «φυγής προς τα εμπρός» από την εσωστρέφεια. Εξάλλου, μία μεγάλη πολιτική εκδήλωση και οι εικόνες ενός γεμάτου σταδίου προφανώς και θα εκπέμψουν ένα μήνυμα ετοιμότητας προς όλες τις πλευρές, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ανά πάσα στιγμή μπορεί να σηκώσει οποιοδήποτε εκλογικό γάντι τού πετάξει οποιοσδήποτε. Ταυτοχρόνως, το έντονα αντιπολιτευτικό θέμα της εκδήλωσης, σε συνδυασμό με όσα σκληρά λόγια θα εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης θα αποτελέσουν και μία έμπρακτη απάντηση στην γκρίνια που εκδηλώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από μερίδα στελεχών, που υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δεν έχει ακόμη βρει αντιπολιτευτική περπατησιά.

Εκδήλωση με εκπλήξεις

Όπως προαναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει «κεραυνούς» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δείχνοντας τάσεις να περάσει πλέον στην αντιπολίτευση του «σκληρού ροκ», αλλά και με εμφανή την επιδίωξή του να δείξει ότι η περίοδος ανοχής και χάριτος για την κυβέρνηση τελείωσε. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο, το γεγονός ότι ένα από τα κεντρικά συνθήματα της αυριανής εκδήλωσης είναι η φράση «Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται», αλλά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θέλει να πραγματώσει το σύνθημα «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία».

Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να καταδείξει ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη απειλεί το κοινωνικό κράτος και τα κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά. Στην εκδήλωση θα υπάρξουν 6 θεματικές (εργασιακά, ασφάλεια, κοινωνικό κράτος, διαφθορά, «απάτη των αρίστων» και «fake news»), με τους διοργανωτές να προαναγγέλλουν «εκπλήξεις» και χρήση οπτικοακουστικών μέσων για να «περάσει» αποδοτικότερα το μήνυμα που θέλει να στείλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.