ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκείνη την ημέρα τρέχαμε το θέμα του ερευνητικού»

Παναγιωτόπουλος: «Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα Ίμια»

Σε διάψευση των ισχυρισμών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα Ίμια, προχώρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας εκτός αέρα στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, σημείωσε, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για την ημέρα επετείου των Ιμίων τονίζοντας ότι τα όσα υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε υποστηρίξει ότι στη φετινή επέτειο των Ιμίων δεν υπήρξε κρίση λόγω της στάσης της Τουρκίας. «Φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ιμια λόγω της στάσης που επιδείξαμε εκεί. Είχαμε πει πως εάν γίνει μια κίνηση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), όπως γινόταν προηγουμένως, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά εάν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ιμια, θα δείτε ότι κι εμείς δεν θα κάνουμε κάτι. Ο υπουργός Άμυνάς μου σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Αμυνας της Ελλάδας, για να τον ευχαριστήσει. Για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα σ.σ. Ιμια και στα άλλα νησιά, όπως έγινε φέτος».

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις αφορούσαν πιθανή επικοινωνία με την Άγκυρα: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών», σημειώνεται στην ανακοίνωση

\

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.