ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συζήτηση του ευρωενωσιακού προϋπολογισμού είναι σημαδεμένη από μεγάλα συμφέροντα, ναρκοθετημένη για το λαό»

Παπαδάκης: «Δούρειος Ίππος τα κονδύλια της ΕΕ για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων»

Στη συζήτηση σχετικά με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ανέδειξε «την ταξικότητα του επικείμενου προϋπολογισμού της ΕΕ που πριμοδοτώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους οδηγεί σε κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων, απολύσεις εργαζομένων, φτώχεια, ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών».

Στην ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι: «Η συζήτηση του ευρωενωσιακού προϋπολογισμού είναι σημαδεμένη από μεγάλα συμφέροντα, ναρκοθετημένη για το λαό: Εντείνεται με ταμεία και μηχανισμούς η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Διαγκωνίζονται [...] χώρες, κλάδοι και όμιλοι (ώστε να)ωφεληθούν περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους στο έδαφος του Brexit. Επιδοτούνται οι όμιλοι στο όνομα της "ψηφιακής μετάβασης" για να διευρυνθούν η εργασιακή γαλέρα, οι απολύσεις, η φτώχεια».

«Με δούρειο ίππο τα κονδύλια του ψευδεπίγραφα αποκαλούμενου "Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης" της ΕΕ, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες σε Δυτ. Μακεδονία, Μεγαλόπολη, οδηγώντας στην ανεργία πάνω από 5.000 εργάτες, στερώντας από τη χώρα τη δυνατότητα αξιοποίησης εγχώριων πηγών, ενώ ενισχύεται η εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα, ρεύμα, ενέργεια που ακριβοπληρώνει ο λαός», τόνισε ο Κ. Παπαδάκης. «Με όχημα το Green Deal και τη νέα ακόμα πιο αντιδραστική ΚΑΠ προωθείται η κερδοφορία των ομίλων και το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών με μείωση των ενισχύσεών τους», πρόσθεσε.

«Δεν μας ξαφνιάζει ο ταξικός αντιλαϊκός χαρακτήρας του προϋπολογισμού γι' αυτό στηρίζουμε την πάλη των εργαζομένων για τις δικές τους ανάγκες ενάντια σε μονοπώλια και αντιλαϊκή πολιτική», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.