ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πείτε εσείς ‘ναι’ στην Διακομματική Επιτροπή που πρότεινε η Φώφη...

«Πόρτα» στο ΜέΡΑ25 από το ΚΙΝΑΛ

«Πόρτα» στον Γιάνη Βαρουφάκη και την επιστολή του, με την οποία καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε «ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, έριξε το Κίνημα Αλλαγής, με το βάρος να πέφτει στον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρη Μάντζο.

Σε επιστολή του προς τον ομόλογό του διευθυντή της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Αλέξη Σμυρλή, ο τελευταίος, σημειώνει μεταξύ άλλων πως το Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζοντας έγκαιρα ότι το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι εξαιρετικά σημαντικό, επέδειξε συνεπή και έμπρακτη ευαισθησία διαχρονικά, καθώς και μετρήσιμο πολιτικό έργο. «Σήμερα, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της ΝΔ, το ζήτημα έχει καταστεί εξαιρετικά επίκαιρο και επείγον, αφού ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι προ των πυλών. Για το λόγο αυτό, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, με την από 14.02.2020 επιστολή της, που απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 44 ΚτΒ, με αντικείμενο τη μελέτη του προβλήματος της υπερχρέωσης των φυσικών προσώπων και των νοικοκυριών. Μέσα από την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με τη συμβολή ειδικών εμπειρογνωμόνων, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, θα αναζητήσει τη βέλτιστη λύση για τη δημιουργία ενός νέου, δίκαιου, σταθερού και αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας των πραγματικά αδύναμων δανειοληπτών», αναφέρει στην επιστολή του. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθαρίζει ότι για το Κίνημα Αλλαγής, «η Βουλή και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες -και όχι οι άτυπες συναντήσεις μεταξύ κομμάτων- είναι το κατ’ εξοχήν πεδίο ανάπτυξης του αναγκαίου θεσμικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπου διατυπώνονται οι θέσεις των κομμάτων, διαπιστώνονται οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις και αναζητούνται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

Αντιστρέφει, έτσι, την ‘πρόσκληση’, καλώντας τώρα το ΜέΡΑ25, να ανταποκριθεί εκείνο θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για το θέμα, αλλά και να συμμετάσχει ουσιαστικά και να συμβάλει έμπρακτα στις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ου πολλού δέω, ω βουλή τω κατηγόρω ….Κάπως έτσι θα μπορούσα να αρχίσω για τον παραπάνω κουκουλοφόρο, αλλά τον κατέχει τόση τρικυμία «εν κρανίω», ώστε άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν!

  2. Θα μπορούσε να πει κανείς: το ίδιο, δεν είναι; Όχι ακριβώς, γιατί έτσι αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους δεν ακούγονται. Έτσι η «συζήτηση» γίνεται μεταξύ αυτών που όχι μόνο δεν κινδυνεύουν να τους διώξουν από το σπίτι αλλά είναι οι (συν)υπεύθυνοι που οι μην συμμετέχοντες χάνουν τα δικά τους. Και έχει βάση ο φόβος σας, κιναλίστες, θα τα ακούγατε χοντρά από αυτούς που έχασαν και θα χάσουν τα σπίτια τους – εξαιτίας των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων όπου Πασοκ/κιναλ ήταν πρωταγωνιστής.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.