ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα από τους κατοίκους, άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ - Στο πόδι τα νησιά

Προσφυγικό: Έφτασαν σε Λέσβο, Χίο τα ΜΑΤ με... άγριες διαθέσεις - Σφοδρές αντιδράσεις του κόσμου, καταστολή με χημικά και κρότου λάμψης!

Με μία βίαιη επιχείρηση εισβολής και καταστολής, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν με πλοίο το ξημέρωμα στη Λέσβο σε συνεργασία με τις δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο νησί απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης τους εκατοντάδες κατοίκους που είχαν αποκλείσει το λιμάνι, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης-«φυλακές» για πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ, εξοπλισμένοι και με το όχημα εκτόξευσης νερού που ήρθε από την Αθήνα, κατευθύνονται προς το σημείο που έχει επιλεγεί για να φτιαχτεί το κλειστό κέντρο, έξω από το Μανταμάδο.

Το νησί βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι, με τους κατοίκους της περιοχής του Μανταμάδου να έχουν στήσει μπλόκα στο δρόμο, τα οποία ενισχύονται από τα γύρω χωριά όπου χτυπάνε οι καμπάνες και καλούν τον κόσμο να βγει στο δρόμο.

Ανάλογη προσπάθεια να κατευθυνθούν προς το Μανταμάδο γίνεται και από όσους συμμετείχαν στην ολονύχτια κινητοποίηση στο λιμάνι και οι δυνάμεις καταστολής τους διέλυσαν νωρίς το πρωί.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο που καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό.

1.500 αστυνομικοί στην Καράβα, στους δρόμους οι κάτοικοι

Πάνω από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή όπου τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν άλλοι 300, με τους δρόμους στην περιοχή Καράβα γεμάτους από τον κόσμο που αντιδρά και κάποιους να πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης και χημικών, με πάνω από 1.700 άτομα να υπολογίζεται πως βρέθηκαν στο σημείο.

Αστυνομικές δυνάμεις και στη Χίο

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Χίο όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ που έφτασαν με πλοίο από την Αθήνα διέλυσαν τον κόσμο, τραυμάτισαν (!) ανθρώπους, ενώ χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές και κατευθύνονται προς το σημείο που επελέγη για να χτιστεί το κλειστό κέντρο, όπου τους περιμένουν οι κάτοικοι στα μπλόκα που έχουν στήσει καθ' οδόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.