ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μεταξύ, η εσωστρέφεια στο ΚΙΝΑΛ καλά κρατεί...

Πρόσω ολοταχώς για τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου

Στο ‘φουλ’ βάζουν τις μηχανές στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει της Συνδιάσκεψης για τη Σοσιαλδημοκρατία στις 14-15 Μαρτίου. Ήδη, προγραμματίζονται συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, αφενός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφετέρου του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, από κοινού με τους υπεύθυνους των έξι θεματικών τραπεζιών της Συνδιάσκεψης, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των δώδεκα προσυνδιασκέψεων, μίας σε κάθε περιφέρεια της χώρας, πλην της Αττικής.

Το ‘ανέβασμα ταχύτητας’, ωστόσο, στα οργανωτικής φύσεως θέματα ενόψει Συνδιάσκεψης, δεν σημαίνει πως στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, η εσωστρέφεια που προκλήθηκε από την υποψία συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί παρελθόν. Κάθε άλλο, αφού ακόμα και σήμερα, στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για άκομψη προσπάθεια του περιβάλλοντος της ηγεσίας να υποβαθμίσει το ζήτημα, την ώρα που αυτό απασχολεί ιδιαιτέρως τη βάση, κάτι που προκύπτει στην παραμικρή εκδήλωση, ακόμα και για την κοπή πίτας μίας νομαρχιακής επιτροπής ή στην προσπάθεια κινητοποίησης της βάσης ενόψει Συνδιάσκεψης. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι παρομοιάζουν την βάση με ‘καζάνι που βράζει’, κάτι που αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει και απρόβλεπτες συνέπειες στην πορεία, με την παραμικρή αφορμή, ακόμα και στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας να ‘φιμώσει’ -όπως λένε- τα στελέχη, επιλέγοντας το μοντέλο έξι κλειστών θεματικών συνεδριάσεων. Η διάψευση της προσπάθειας για ‘μορατόριουμ’ με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, υπήρξε χλιαρή, με τις αναφορές ότι «αντιπολίτευση ασκείς στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση», μάλλον να την επιβεβαιώνουν στην πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, στην Χαριλάου Τρικούπη επικαλούνται τη σκληρή τους στάση στην υπόθεση Novartis, για να αποδείξουν πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναφορές σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, πολλώ δε μάλλον σε «παραθεσμικό σύστημα» που «εκκολάφθηκε στους αρμούς της δικαστικής εξουσίας», με σκοπό τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων, βάζουν στο κάδρο την προηγούμενη κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη της. Την ίδια ώρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντησή τους σε τυχόν πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή στάση στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εφόσον τα άλλα κόμματα απορρίψουν την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για Διακομματική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, μάλιστα, σε μία τέτοια περίπτωση, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι μία ευγενική πλην όμως ξεκάθαρη ‘πόρτα’, καθιστώντας απολύτως σαφές ότι για το Κίνημα Αλλαγής, πεδίο συναινέσεων είναι μόνο η Βουλή, όπου και μπορούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν, εφόσον το επιθυμούν, την πρότασή του. Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένοι να διαβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία για τήρηση εκ μέρους τους της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου συνεδρίου για αυτονομία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.