ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ψημένο παντζάρι και φέτα

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψημένο παντζάρι και φέτα.

Υλικά

  • 1 μέτριο παντζάρι
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼  φλ. καρύδια, ελαφρά φρυγανισμένα
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Πλένουμε τα παντζάρια και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να παγώσουν για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Φορώντας γάντια, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια (περίπου 2 εκατοστών).

Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα καρύδια και τα παντζάρια και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη μουστάρδα σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι για να ανακατέψουμε με ασφάλεια και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού το ανακινήσουμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.