Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψημένο παντζάρι και φέτα.
Υλικά
1 μέτριο παντζάρι
50 γρ. σπανάκι baby
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
75 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
¼ φλ. καρύδια, ελαφρά φρυγανισμένα
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Πλένουμε τα παντζάρια και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε να παγώσουν για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Φορώντας γάντια, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια (περίπου 2 εκατοστών).
Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα καρύδια και τα παντζάρια και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη μουστάρδα σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι για να ανακατέψουμε με ασφάλεια και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού το ανακινήσουμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα