ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα ελληνοτουρκικά…

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών επιμένει να ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά ζητήματα, με αιχμή τα ελληνοτουρκικά, επαναφέρει με κάθε ευκαιρία το Κίνημα Αλλαγής, εναποθέτοντας τώρα τις ελπίδες του στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προκειμένου το Συμβούλιο να συγκληθεί υπό την προεδρία της.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, παρατηρούν έλλειμμα σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Πύργο όπου βρέθηκε την Κυριακή, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτική του Τούρκου Προέδρου που απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι από τις απειλές έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, επιτέθηκε και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον προσωπικά ότι έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. «Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την χώρα», είπε, τονίζοντας ότι «επιβάλλεται εθνική εγρήγορση, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι μόνο μία καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει την εθνική γραμμή της χώρας μας, αφού «μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό». Χαρακτήρισε εξάλλου καταστροφικό το να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι ‘προβλέψιμα δεδομένους’, κάτι που υποστήριξε ότι συμβαίνει από το 2015 και μέχρι σήμερα, με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε, ότι «εκ των υστέρων τρέχει η κυβέρνηση να αποτρέψει εξελίξεις αντί να κινηθεί αποτρεπτικά», αναφέροντας ενδεικτικά το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. «Η εθνική εξωτερική πολιτική πρέπει να προλαβαίνει τις εξελίξεις», είπε, εκτιμώντας και εκείνος ότι είναι απαραίτητη η συνδιαμόρφωση μίας εθνικής, μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που δεν θα επηρεάζεται από τις ρητορικές εξάρσεις εσωτερικής κατανάλωσης των μελών της κυβέρνησης Ερντογάν…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.