ΕΛΛΑΔΑ

Καταποντίστηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερη η ΔΑΚΕ, τρίτο το ΠΑΜΕ

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη η ΠΑΣΚΕ - Αναλυτικά οι έδρες

Ολοκληρώθηκε χθες, με διαδικασίες «εξπρές», το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, υπό τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ και χιλιάδων εργαζόμενων διαδηλωτών, που κατήγγειλαν την ηγεσία της Συνομοσπονδίας για παράνομες διαδικασίες και «Συνέδριο των εργοδοτών και όχι των εργατών και των εργαζομένων».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, στις εκλογές πήραν μέρος επτά παρατάξεις. Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 337, έγκυρα 337, άκυρα 0, λευκά 0.

Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ-Δημοκράτες Συνδικαλιστές) και ακολούθησαν η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ), η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (Ε.ΜΕ.Ι.Σ. - ΑΡΚΙ), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ), η Ενότητα-Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής και το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων.

Η ΠΑΣΚΕ, η «πράσινη» συνδικαλιστική παράταξη, πέτυχε μεγάλη νίκη, καθώς όχι μόνο ήρθε πρώτη, αλλά αύξησε κατά 2 τις έδρες της.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο καταποντισμός της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Βασιλόπουλο, που έπεσε από τις 6 στις 2 έδρες.

Τα τελικά αποτελέσματα:

- ΠΑΣΚΕ 17 έδρες
- ΔΑΚΕ 11 έδρες
- ΠΑΜΕ 9 έδρες
- ΕΜΕΙΣ 3 έδρες
- ΕΑΚ 2 έδρες
- ΕΝΟΤΗΤΑ 2 έδρες
- Ανεξάρτητοι 1 έδρα

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.