ΚΟΣΜΟΣ

Προέλαση τούρκικων τεθωρακισμένων στο Ιντλίμπ

Συρία: Nέα τουρκική επέμβαση στο Ιντλίπ

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις από το Ιντλίμπ της Συρίας, με την Άγκυρα να ανακοινώνει την προέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, δύο ημέρες μετά τον τελευταίο θάνατο Τούρκου στρατιώτη, ένα κομβόι 50 τεθωρακισμένων οχημάτων των δυνάμεων της Τουρκίας πήρε εντολές και εισήλθε το πρωί στο Ιντλίμπ «για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας για τους πολίτες».

Κατά τις ίδιες πηγές, η εμφάνιση των τεθωρακισμένων οχημάτων της Τουρκίας αποτελεί τον προάγγελο της έναρξης μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιντλίμπ της Συρίας. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του για τις εξελίξεις στη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι «ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά» στο Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν είχε δώσει προθεσμία στον Μπασάρ Αλ Ασαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ της Συρίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση η Τουρκία θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας για την επιχείρηση στο Ιντλίμπ.

Δημοσιογράφος του TRT ανέβασε το παρακάτω βίντεο από το τουρκικό κομβόι οχημάτων στο Ιντλίμπ:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.