ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αστυνομία επιτέθηκε σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια στη Μόρια βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σημερινά επεισόδια στη Μόρια και ασκεί κριτική για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα σημερινά επεισόδια. Οφείλει να αποκαταστήσει τις συνθήκες διαβίωσης στα προσφυγικά κέντρα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωση του ότι «οι τραγικές εικόνες που εκτυλίσσονται σήμερα στη Μόρια, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης κάνοντας χρήση χημικών ακόμα και ενάντια σε ανήλικα παιδιά, είναι απόρροια της πλήρους ανευθυνότητας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα».

Σε αυτό το πλαίσιο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «οδήγησε το προσφυγικό σε αδιέξοδο: «Με την ψηφοθηρική εκμετάλλευση του προσφυγικού προεκλογικά, τις ανεύθυνες εξαγγελίες για άμεση λύση, τη διολίσθηση σε μία μισαλλόδοξη και ρατσιστική ρητορική που δηλητηρίασε τις τοπικές κοινωνίες. Την κατάργηση και επανίδρυση του αρμόδιου υπουργείου και τη συνεχή εναλλαγή συντονιστών. Την εξάντληση τελικά της πολιτικής της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, αλλά και σε πολλά ακόμη προσφυγικά κέντρα, «είναι, κυριολεκτικά, τραγική, δυστυχώς ακόμη και μετά από επτά μήνες λαθών, που στοιχίζουν ακριβά τόσο στους πρόσφυγες και του μετανάστες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες και διασύρει τη χώρα διεθνώς».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου διαχείρισης, συνεχίζει να τροφοδοτεί την ελληνική κοινωνία με ακροδεξιό λαϊκισμό, που περιλαμβάνει από φαιδρότητες, όπως τα πλωτά φράγματα, μέχρι την ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία». Επιπλέον, της καταλογίζει ότι «αντί να διεθνοποιήσει το ζήτημα και να καλέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, δηλώνει ευθαρσώς ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα νέα κέντρα-φυλακές που σχεδιάζουν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους πρόσφυγες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.