ΕΛΛΑΔΑ

Σε διάστημα λίγων ωρών

Σεισμικές δονήσεις σε Κρήτη και Καλάβρυτα

Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε Κρήτη και Καλάβρυτα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Γύρω στις 4:24 τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου. Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ακολούθησε ένας νέος σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 05:11 τα ξημερώματα, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου. Και σε αυτή την περίπτωση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έκανε λόγο για ασθενή σεισμό.

Λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, καταγράφηκε ένας άλλος σεισμός, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ στην Αχαΐα. Το επίκεντρο του σεισμού -που έγινε αισθητός στην Αχαΐα- εντοπίστηκε στα 15 χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν τα 5 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή της Αχαΐας είχε καταγραφεί σεισμός μικρότερου μεγέθους και το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.