ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση είναι μία... προστασία της πρώτης κατοικίας

Στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛ ο Άδωνις, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα funds

Την αλλαγή τακτικής, για την οποία σας έχει ήδη ενημερώσει το Matrix24.gr, άρχισε κιόλας να κάνει πράξη η Χαριλάου Τρικούπη, βάζοντας για άλλη μία φορά στο στόχαστρο την κυβέρνηση, με αφορμή τώρα τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδώνιδος Γεωργιάδη για τα funds και το πώς η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα ήταν καλή για την... Οικονομία της χώρας. Στο Κίνημα Αλλαγής, ακούγοντας τον υπουργό, έσπευσαν να απαντήσουν, κάνοντας λόγο για «βαθιές διαφορές» μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Ο κ. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Ά κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις», λένε στο Κίνημα Αλλαγής. «Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας», συνεχίζουν σε άκρως ειρωνικό τόνο, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, να απευθύνεται προσωπικά στον υπουργό και να του τονίζει ότι «οι διαφορές μας είναι βαθιές». Εκτιμώντας ότι ο υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να λυπάται για τους αδύναμους πολίτες που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς, τον κατηγορεί ότι λειτουργεί ως ‘λαγός’ για όσα έρχονται με την πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνησή του επί του θέματος και την οποία θα βρούμε μπροστά μας σε λιγότερο από τρεις μήνες. «Κύριε Γεωργιάδη οι διαφορές μας είναι βαθιές. Θα έπρεπε να ‘λυπάστε’ για τους αδύναμους πολίτες που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς. Αλλά αντίθετα φτιάχνετε κλίμα και διαφημίζετε αυτό που θα συμβεί μετά τον Απρίλιο», λέει, ορθώνοντας την κάθετη διαφωνία του κόμματός του στην επιλογή της κυβέρνησης. «Η απάντηση είναι μία», λέει, «προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών», με πράξεις και όχι με λόγια.

Η Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, ευθύνεται για μία σειρά από μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει καταθέσει και σχετικές προτάσεις, όλες τους μελετημένες και κοστολογημένες, για την περαιτέρω προστασία της. Και σε αυτές θα επιμείνει μέχρι τέλους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.