ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας

Μία εξαιρετική συνταγή για στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας.

Υλικά

  • 125ml (½ φλ.) σαμπάνια ή αφρώδη οίνο λευκό
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 125ml (½ φλ.) κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
  • 12 (1 δωδεκάδα) στρείδια, (στο μισό κέλυφος)
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σαμπάνια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και η σάλτσα να είναι παχύρρευστη και κρεμώδης.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε δύο μικρά ταψάκια ή αντίστοιχα σκευή που μπορούν να μπουν στο φούρνο.

Βάζουμε τα στρείδια πάνω στο χοντρό αλάτι.

Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στα στρείδια και τα μαγειρεύομε στο γκριλ για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο πριν σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.