ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αλληθωρίσαμε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές...

Τέλος στη συζήτηση για συνεννοήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει το ΚΙΝΑΛ

Τη ΝΔ ‘βλέπει’ πίσω από τα δημοσιεύματα που θέλουν το Κίνημα Αλλαγής ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, η Χαριλάου Τρικούπη. Επιχειρεί μάλιστα να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση αυτή, πριν... ξεφύγει, παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είναι αυτά που διαβεβαιώνουν πως δεν υφίσταται κανενός είδους πολιτική ‘ίσων αποστάσεων’ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και απέναντί της ασκείται η αντιπολίτευση, ακόμα ακόμα και πως θα συνεχίσουν να αναφέρονται στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, πλην όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να... σκοτώνονται καθημερινά και με κάθε ευκαιρία.

Σε μία άτυπη ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής χθες, περιγράφεται ως ‘εντυπωσιακό’ το πώς ένα παραπολιτικό μονόστηλο ανασύρθηκε (κατά τους ίδιους) ως μέσο αναχαίτισης της «αποτελεσματικής, υπεύθυνης και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής». Οι συντάκτες του μάλιστα, υποστηρίζουν πως η αποκάλυψη του καφέ σε δημόσιο χώρο ‘δύο παλιών φίλων’, όπως περιγράφονται οι πολιτικοί μέντορες της Φώφης Γεννηματά, Κώστας Γείτοντας και του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης, χωρίς να κατονομάζονται, ανασύρθηκε προφανώς από τη ΝΔ ως απάντηση στην καταγγελία της Χαριλάου Τρικούπη για αναλγησία της κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Και ας πραγματοποιούνται δεκάδες τέτοιες συναντήσεις καθημερινά πέριξ της Βουλής, όπως λένε.

«Επιβεβαιωνόμαστε ότι η ΝΔ κρύβει την αδυναμία της να ασκήσει πολιτική πίσω από τη δύναμή της να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να αλλάξει την άβολη κάθε φορά ατζέντα.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει την “αποκάλυψη” αυτή ως το καρβέλι σε πεινασμένα του όνειρα», σημειώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, περιγράφοντας το Κίνημα Αλλαγής ως ένα συνεπές και πιστό στις προοδευτικές προτάσεις κόμμα, που «δεν αλληθώρισε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές».

Αντ’ αυτού, μιλούν για αδυναμία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων να αντιπαρατεθούν στις πολιτικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, και όλα αυτά παρά τα «ύπουλα μέσα» που κατά τους ίδιους, επιστρατεύουν για να τους πλήξουν.

Στην πραγματικότητα, το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ‘κλείσιμο του ματιού’ προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού τα δύο κόμματα εξακολουθούν μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, να τα χωρίζουν πολλά και η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να στοχεύει στην αλλαγή των συσχετισμών στις επόμενες κάλπες…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.