Neo

Αυτονόητο ‘φάρμακο’ το ευρωομόλογο

Το ευρωομόλογο είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορωνοϊό. Αυτό υποστηρίζει σε νέο άρθρο του ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην πραγματικότητα, μιλά για ένα εργαλείο που θα ελαφρύνει τα βάρη από τις πλάτες κρατών που έχουν ήδη χτυπηθεί, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και θα αποτελέσει τη βέλτιστη επιλογή για χώρες με εύθραυστες οικονομίες που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε προγράμματα στήριξης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία. «Η κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι ούτε ασύμμετρη, ούτε οφείλεται στην δημοσιονομική σπατάλη του ‘κακού νότου’, άρα και δεν προσφέρεται για εκλογική εκμετάλλευση από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας - Ολλανδίας - Αυστρίας, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση πολιτικών ενστίκτων της οικονομικής κρίσης του 2008», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υποστηρίζει εξάλλου ότι «οι εννιά χώρες που ζητούν πια το αυτονόητο για να μη βουλιάξουν στο χρέος για να κρατήσουν στη ζωή τους πολίτες και την οικονομία τους και θα έχουν σε δύο εβδομάδες την δυνατότητα να αποδείξουν στους εταίρους τους ότι η προφανής ανάγκη για νέα εργαλεία πέρα από την πιστοληπτική γραμμή στήριξης του EMS και τις προσπάθειες της ΕΚ με μπαζούκας ρευστότητας, δεν είναι επιπόλαιη απόφαση, ούτε πολυτέλεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.