ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αλμυρά μάφιν με τυρί, ελιές, λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με τυρί, ελιές, λιαστή ντομάτα και θυμάρι.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 γρ μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 120 γρ φλ. τσ. λιαστή ντομάτα  ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 ml γάλα
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 130 γρ. τυρί ελαφρύ, τριμμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τις ελιές, την ντομάτα και το τυρί.

Χτυπάμε τ' αβγά ελαφρά, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν.

Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.

Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.