Neo

Αντέχει ο τουρισμός στον... κορωνοϊό;

Ερώτηση για την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού στον... κορωνοϊό κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

«Η εμφάνιση του κορωνοϊού και η εξάπλωσή του στις χώρες της Ασίας αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί πηγή ανησυχίας για τον τουριστικό κόσμο και απειλεί σοβαρά την οικονομία, σε περίπτωση που κλιμακωθεί», λένε, επικαλούμενοι και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν που μίλησε για δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που έχουν χαθεί από τον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα.

Για τον ελληνικό τουρισμό, εκτιμούν πως το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι οι διακοπές του Πάσχα των ορθόδοξων και των καθολικών, με ακυρώσεις κρατήσεων πάντως, να έχουν ήδη σημειωθεί και την ανησυχία να είναι διάχυτη στις τουριστικές επιχειρήσεις. Δεδομένων αυτών και μαζί της αχαρτογράφητης κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αλλά και της κορύφωσης της μεταναστευτικής κρίσης τις τελευταίες ημέρες, 16 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να μάθουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι υπουργοί για την αξιολόγηση της κατάστασης, αν έχουν φροντίσει για την έγκυρη ενημέρωση και τήρηση των μέτρων πρόληψης που απαιτούνται από τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και αν έχουν προετοιμάσει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την τουριστική οικονομία, σε περίπτωση που το φαινόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.