ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνο-ομόλογα ζήτησε και η Φώφη...

Απαιτείται ευρωπαϊκό Σχέδιο «Μάρσαλ»

Την ανάγκη ενός νέου σχεδίου τύπου «Μάρσαλ», αυτή την φορά ευρωπαϊκού, επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), χθες το μεσημέρι. Ζήτησε μεταξύ άλλων ‘κορωνο-ομόλογα’, ενώ έθεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της.

«Εμείς στην Ελλάδα ‘μένουμε σπίτι’ για να σώσουμε ζωές», είπε, ενώ δήλωσε πως το κόμμα της στηρίζει την επιστολή των εννέα προέδρων και πρωθυπουργών προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Έκρουσε όμως και τον κώδωνα του κινδύνου. «Η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει ήδη καθυστερήσει να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα κράτη-μέλη της.

«Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου ‘Μάρσαλ’ είναι αναγκαίο. Είναι ώρα να εκδοθούν κορωνο-ομόλογα, που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς νέες δημοσιονομικές υποχρεώσεις για τα κράτη-μέλη», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι αυτά τα ποσά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα εθνικά συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να στηριχθούν τα νοικοκυριά.

Ιδιαίτερη μνεία επιφύλαξε σε απασχολούμενους αλλά και ανέργους, ζητώντας την άμεση δημιουργία ενός Ταμείου, για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, αλλά και των ανέργων.

«Εάν αποτύχουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αυτή την ώρα, βάζουμε σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε η Φώφη Γεννηματά, θυμίζοντας στην πραγματικότητα για ποιον λόγο φτιάχτηκε η ΕΕ, στον απόηχο ενός παγκόσμιου πολέμου, την ώρα που η υφήλιος βρίσκεται και πάλι σε «πόλεμο», αυτή την φορά με μία πανδημία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.