ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αξιολογείται», όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών...

Αποκάλυψη Σταϊκούρα: Σε κίνδυνο η καταβολή του δώρου Πάσχα!

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της μη καταβολής του δώρου Πάσχα προς τους εργαζόμενους (σ.σ. σε όσους έχουν απομείνει να το λαμβάνουν, αφού με μνημονιακούς νόμους δεν χορηγείται σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους), ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση αξιολογεί εάν θα χορηγηθεί ή όχι το δώρο του Πάσχα! Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν εξετάζεται η μη υποχρέωση των επιχειρηματιών να καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα, ο υπουργός απάντησε μονολεκτικά ότι «αξιολογείται», χωρίς περαιτέρω πληροφορίες!

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του οποίου θα αγοράζει και ελληνικό χρέος, ήταν κάτι που επεδίωκε η χώρα από το 2015 και το πετύχαμε τώρα», τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών. «Σήμερα τα ξημερώματα η ΕΚΤ έριξε ένα νέο πακέτο στήριξης στην αγορά για να μειώσει το κόστος δανεισμού, ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας. Και γίνεται πρώτη φορά αναφορά στην Ελλάδα, από το 2015. Αυτή είναι η δεύτερη απόφαση μετά το Eurogroup, με την οποία φαίνεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. Θα ενισχυθεί η ρευστότητα. Η μείωση του κόστους δανεισμού θα γίνει ορατή από σήμερα, παρά το γεγονός ότι είμαστε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης», επισήμανε.

«Αυτή είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων που ισχύει ως τέλη Απριλίου και μετά θα πρέπει να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί. Κάθε ευεργέτημα, σε επιχείρηση όπως η αναστολή υποχρεώσεων, μείωση ενοικίου, ενίσχυση ρευστότητας κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει προϋπόθεση να μην γίνει καμία απόλυση», επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και επισήμανε ότι θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε μετά τα χρεωλύσια σε ενήμερους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ενέργειες και για τα φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο υπουργός.

«Τα 800 ευρώ είναι αποζημίωση ειδικού σκοπού. Ταυτόχρονα καλύπτουμε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δίνουμε αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. Το κόστος του μέτρου είναι 1 δισ. ευρώ και είναι το βέλτιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Αν προσθέσουμε αυτά που έχουμε δώσει στην δημόσια Υγεία και το κόστος των μέτρων για τα μέτρα ειδικού σκοπού τότε το συνολικό ποσό υπερβαίνει κατά πολύ του 1% του ΑΕΠ. Κάνουμε λελογισμένη χρήση», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι «η έκταση του προβλήματος θα φανεί σε δύο μήνες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.