ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Μπαγκέτα με ψητά λαχανικά και φέτα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπαγκέτα με ψητά λαχανικά και φέτα.
Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρια, κομμένες κατά μήκος σε 4 μέρη
- 4 μικρές μπαγκέτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρές φέτες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, ξεπικρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
- 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ φλ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κγ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 100 γρ φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε τις πιπεριές με το δέρμα προς τα πάνω, μέχρι να μαυρίσουν.
Bάζουμε τις ψημένες πιπεριές σε μια πλαστική σακούλα και τις αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψήνουμε για λίγο τις μπαγκέτες στο γκριλ, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα βαλσάμικου με μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί βάζουμε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ.
Ψήνουμε τα λαχανικά μας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το σκόρδο, ρίχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο των λαχανικών για 8-10 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το δέρμα από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Στο μισό κάθε μπαγκέτας απλώνουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το ζουμί από το ταψί.
Τοποθετούμε τις μπαγκέτες δίπλα-δίπλα στο ταψί.
Ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τα λαχανικά και ψήνουμε, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Καπακώνουμε με το υπόλοιπο μισό της μπαγκέτας και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/