ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ των 35 τελικών προσπαθειών αποκαθηλώθηκε από την Ατλέτικο των 3 γκολ σε... 3 ευκαιρίες!

Champions League: Ποδοσφαιρική αδικία στο Άνφιλντ, πολλά κιλά ψυχής και τεράστια πρόκριση με ανατροπή η Ατλέτικο - Στους «8» και η Παρί

Η φράση που λέει ότι «η αξία του ηττημένου, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον νικητή» βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για τους «16» του Champions League, όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να πανηγυρίσει στην παράταση μία τεράστια, μία απίθανη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, επικρατώντας με 2-3 των... οσονούπω πρωταθλητών Αγγλίας, με πρόσωπο του αγώνα τον σπουδαίο Όμπλακ, που κατέβασε ρολά, και λυτρωτή τον Γιορέντε, ο οποίος έβαλε τη «σφραγίδα» του με δύο προσωπικές γκολάρες!

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, ο ηττημένος ήταν και ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς, με τη Λίβερπουλ να έχει κολλήσει στα σχοινιά τους Μαδριλένους και να τους «σφυροκοπά» επί 97 λεπτά! Οι πολεμιστές του Σιμεόνε, ωστόσο, έστω κι αν φαίνονταν λίγοι μπροστά στην ποδοσφαιρική ανωτερότητα της «καλοκουρδισμένης» μηχανής του Γιούργκεν Κλοπ, έστω κι αν ήταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ταμπουρωμένοι στην άμυνά τους και δέχονταν τη μία φάση μετά την άλλη, με τον Όμπλακ να δείχνει κάθε λίγο και λιγάκι την κλάση του, έστω κι αν η Λίβερπουλ τους έκανε 35 (!) τελικές προσπάθειες για γκολ, εκείνοι έδειξαν ότι διαθέτουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ψυχικά αποθέματα -ακόμη και μετά το 2-0 του Φιρμίνο στην παράταση- και παρότι βρίσκονταν με το ενάμιση πόδι στον αποκλεισμό, κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και να πετύχουν 3 γκολ σε... 3 φάσεις, πέρα από κάθε λογική και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη ίσως πρόκριση στην ιστορία τους!

Στοιχείο-"κλειδί" του ματς; Εν αντιθέσει με τον τρομερό Όμπλακ, ο Άντριαν ήταν μακράν ο πιο αδύναμος κρίκος της Λίβερπουλ, κάνοντας μάλιστα... δώρο το πρώτο γκολ στην Ατλέτικο με ένα τραγικό λάθος, και γενικότερα ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων, με τον Κλοπ να έχει την ατυχία της τεράστιας απουσίας του Άλισον...

Στο έτερο ματς της ημέρας, η Παρί Σεν Ζερμέν... ζορίστηκε πολύ απέναντι στην ψυχωμένη Ντόρτμουντ, στο άδειο και «παγωμένο» λόγω κορωνοϊού Παρκ Ντε Πρενς, ωστόσο πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πήρε σκορ πρόκρισης (2-0), το οποίο και διατήρησε -έστω και με την ψυχή στο στόμα- μέχρι τέλους, αφού παρά την ασφυκτική πίεση της Ντόρτμουντ δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 (1-0 κ.δ.)

Την ημέρα που τραυματίστηκε λίγοι πίστεψαν ότι η απουσία του θα στοιχίσει στον επαναληπτικό. Ο Άλισον είναι πιθανώς ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, αλλά όλοι είχαν εστιάσει στο γεγονός ότι θέλει δύο γκολ για να προκριθεί επί της Ατλέτικο στον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ, όντως βρήκε τα δύο γκολ που έψαχνε, αλλά δεν προκρίθηκε. Την ώρα που ο Γιάν Όμπλακ με τις επεμβάσεις του θύμιζε φάντομ, ο Αντριάν δώρισε δύο γκολ στην παράταση και οι ροχιμπλάνκος έκαναν αυτό που έμοιαζε με θαύμα. Πέταξαν εκτός Champions League την κάτοχο της διοργάνωσης, με τον δικό τους τρόπο.

Στο Άνφιλντ θαρρεί κανείς ότι ένα λεπτό δεν κρατάει 60 δευτερόλεπτα, αλλά 200. Η ώρα δεν περνάει με τίποτα, ειδικά όταν η Λίβερπουλ πατάει το πόδι στο γκάζι και πιέζει.

Συνήθως ο ένας δεν μπορεί να τα βάλει με 11, αλλά ο Γιάν Όμπλακ για 90 λεπτά κρατούσε μόνος του, την Ατλέτικο Μαδρίτης ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

Έκανε 8 επεμβάσεις, τις περισσότερες που έκανε φέτος σε νοκ-άουτ παιχνίδι της διοργάνωσης. Νικήθηκε από μία καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ (43’) και είδε το δοκάρι να τον σώζει στην προσπάθεια του Ρόμπερτσον (66’), όμως ήταν ο άνθρωπος που έσπασε τα νεύρα των γηπεδούχων.

Αυτός που με τις αμέτρητες επεμβάσεις του σε προσπάθειες από Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ, από όλο τον κόσμο έκανε την Λίβερπουλ να ξοδέψει υπερβολικά πολλές δυνάμεις και να αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό της.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πίστεψε ότι βρήκε το χρυσό γκολ πρόκρισης με την κεφαλιά του Σαούλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Ισπανός μέσος ήταν σε θέση οφσάιντ και το ματς πήγε στην παράταση.

Το γκολ του Φιρμίνο στο 94ο λεπτό (καρφωτή κεφαλιά στο δοκάρι και ριμπάουντ σε κενή εστία) έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι οι ροχιμπλάνκος παρέδωσαν την ψυχή τους, όμως οι ομάδες του Τσόλο Σιμεόνε ποτέ δεν τα παρατάνε.

Ένα κακό διώξιμο του Αντριάν, έφερε στην συνέχεια της φάση σε θέση βολής τον Γιορέντε και εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 (97’), όμως ο Ισπανός μέσος που είχε μπει ως αλλαγή αντί του Ντιέγκο Κόστα (έσπασε τα πάντα πηγαίνοντας προς τον πάγκο) είχε και καλύτερο. Με νέο καλά ζυγισμένο σουτ νίκησε και πάλι τον Αντριάν, ο οποίος έπεσε αργά (105’, 2-2) και έκανε τον Ντιέγκο Σιμεόνε να κάνει το σπριντ της ζωής του στους πανηγυρισμούς.

Όσα θαύματα κι αν έχει κάνει η Λίβερπουλ, ειδικά στο Άνφιλντ, αυτό το ματς δεν γύριζε πια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε και τρίτο γκολ στο 120 με τον Μοράτα (κι αυτός αλλαγή) και με τον πιο… Ατλέτικο τρόπο που υπάρχει πέταξε εκτός συνέχειας την κάτοχο της διοργάνωσης. Τώρα πια δεν έχει κανέναν να φοβηθεί από εδώ και πέρα…

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ 2-0

Μετά το περσινό στραπάτσο στους «16» από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη... σκιά του κορωνοϊού, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον επαναληπτικό των «16» του Champions League, μπροστά σε άδειες εξέδρες, και με ένα πολύ καλό πρώτο μέρος άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ και του τρομερού φέτος, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Σε ένα κρύο Παρκ Ντε Πρενς, η Παρί μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο μισό γήπεδο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 25' όταν ο Νεϊμάρ βρήκε με απίθανη κάθετη τον Καβάνι αλλά, ο Μπούρκι με το πόδι βρήκε τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο οι πρωταθλητές στην επόμενη φάση με κεφαλιά - ψαράκι του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού άνοιξαν το σκορ.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Χάαλαντ ανάμεσα στους Κιμπεπέ και Μαρκίνιος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Τζέιντον Σάντσο να είναι η μόνη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Παρί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε λάθη στη μεσαία γραμμή και ο Χουάν Μπερνάτ, μετά από σέντρα του Σαράμπια έγραψε με προβολή το 2-0 για τους γηπεδούχους που αγωνίζονταν χωρίς τον Κιλιάν Μπαπέ που ήταν στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τόμας Τούχελ πιέστηκε αρκετά, ωστόσο παρά την προσπάθεια της Ντόρτμουντ να στείλει το ματς στην παράταση, δεν μπόρεσε να απειλήσει αρκετά τους γηπεδούχους. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, αφού μετά την "κοκορομαχία" των Τσαν και Νεϊμάρ, ο Γερμανός μέσος αποβλήθηκε (89').

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.