ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: «Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας»

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και είπε πως τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά με τους πολίτες να δείχνουν συμμόρφωση. Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμοξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. Στη συνέχεια έδωσε μερικές σημαντικές διευκρινίσεις για το μέτρο και ειδικές περιπτώσεις Για το ενδεχόμενο να δούμε στρατό στους δρόμους ρωτήθηκε από δημοσιογράφο και ο υφυπουργός είπε πως αν και ο ρόλος του είναι άλλος, ο στρατός μπορεί αν χρειαστεί να βοηθήσει.

Πρόσθεσε πως το Δημόσιο θα δέχεται πλέον επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.
Για δημοσιογράφους απαιτείται σχετική κάρτα από εργοδότη και ταυτότητα.

Για τα ταξί, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο, εκτός αν τίθεται ανάγκη μετακίνησης λόγω υγείας, οπότε και επιτρέπεται δεύτερος επιβάτης.

Για τα Ι.Χ. ανέφερε πως υπάρχει μια εξαίρεση για τα ανήλικα παιδιά και επιτρέπεται ένας γονιός με δύο ανήλικα μέσα στο ίδιο όχημα. Οι δύο επιβάτες ανά όχημα επιτρέπονται και για τη μετάβαση σε τελετή. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και όλοι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να φέρουν βεβαίωση τύπου Α με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα.

Για τα φορτηγά τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή κίνησης ενώ στα mini bus απαιτείται δελτίο κίνησης και θα πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των οχημάτων. Τέλος, οι κούριερ χρειάζονται βεβαίωση εργοδότηση και λίστα αποστολής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα διατίθενται για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας. «Η μάχη είναι δύσκολη ο στόχος ένας: Θα νικήσουμε. Μένουμε σπίτι» σημείωσε καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.