ΚΟΣΜΟΣ

Κοινό ανακοινωθέν μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής για τουρκικές προκλήσεις και κορωνοϊό

ΕΕ: «Ανησυχούμε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα»

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, αναφερόμενη τόσο στην κρίση του κορωνοϊού, όσο και στις τουρκικές προκλήσεις, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο. Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής».

Όσον αφορά την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και την γενικότερη στάση της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί, εκφράζοντας εκ νέου την αλληλεγγύη της... δια των λόγων προς την Ελλάδα.

«Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας–Τουρκίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα, καθώς και στην Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη–μέλη που έχουν επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο, μεταξύ άλλων στις προσπάθειές τους να διαχειριστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», αναφέρουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.