ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψεκασμός» προσφύγων, τραυματίας αστυνομικός, ένοπλες «μιλίτσιες» ψάχνουν νεκρό

Εκτός ελέγχου οι «παρακρατικοί» σε Έβρο-«προσφυγονήσια»

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, στην κυβέρνηση αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η δράση ακραίων στον Έβρο και στα προσφυγονήσια που επιχειρούν να υποκαταστήσουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία μπορεί να πυροδοτήσει ένταση απρόβλεπτης διάρκειας και κλιμάκωσης, αλλά και να εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς.

Τα μηνύματα που φτάνουν στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι πολλά και ανησυχητικά και προέρχονται τόσο από το «μέτωπο» του Έβρου, όσο και από εκείνο των νησιών και δείχνουν δύο πράγματα: πρώτον, ότι η δράση ακραίων που προβαίνουν σε αντιποίηση αρχής για να δράσουν κατά προσφύγων και μεταναστών έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Και, δεύτερον, ότι πολλές φορές οι επίσημες Αρχές δείχνουν μία προκλητική και απολύτως απροσχημάτιστη ανοχή στη δράση αυτή.

Τα φαινόμενα

Είναι άλλωστε, γνωστό πως τα συγκεκριμένα περιστατικά κάθε άλλο παρά κρυφά είναι: για παράδειγμα, τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έδειξαν πλάνα με «αγανακτισμένους» να κυνηγούν μέλη ΜΚΟ και σχεδόν να τα τρέπουν σε φυγή. Επίσης, αν κανείς διαβάσει την ιστοσελίδα της Λέσβου «stonisi.gr», θα διαπιστώσει ότι με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα εκτίθενται οι δύο γνωστοί ακροδεξιοί... εισαγωγής: ο Oliver Kirchner, στέλεχος ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - Alternative für Deutschland (AfD και ο Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube. Σημειωτέον ότι αμφότεροι εθεάθησαν το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο του εμπρησμού της δομής εκπαίδευσης προσφύγων One Happy Family. Παράλληλα, η ίδια η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι από εμπρησμό κάηκε και η δομή της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ stage 2 στην Σκάλα Συκαμνιάς την περασμένη εβδομάδα.

Παραλλήλως, τον γύρο του Διαδικτύου κάνει και ένα βίντεο από τον φράχτη στο Έβρο, που δέιχνει έναν... «αγανακτισμένο» «υπερπατριώτη» να οδηγεί ένα τρακτέρ με ψεκαστικό μηχάνημα και να ψεκάζει τους πρόσφυγες στην απέναντι πλευρά του φράχτη, οι οποίοι δείχνουν να θέλουν να προφυλαχτούν από το υγρό που δέχονται στα μάτια. Σημειωτέον ότι το τρακτέρ... συνοδεύει τζιπ του ελληνικού Στρατού, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απλώς κοιτούν τον εν λόγω «υπερπατριώτη» να «ψεκάζει» -προφανώς με κάτι ενοχλητικό- τους πρόσφυγες και να φωνάζει «σαν τα ποντίκια τρέχουνε» και «ψέκασέ τα τα πουστ....ριά» -κάτι που τού φώναζαν και ενθουσιασμένοι συγκεντρωμένοι.

Και τραυματίας αστυνομικός!

Το ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει αποδεικνύεται και από ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο βεβαίως η Αστυνομία επισήμως διαψεύδει, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν: ο λόγος για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού από αυτόκλητους «εθνοφύλακες», κυνηγούς και άλλους οπλοφόρους που, χωρίς καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα, περιπολούν τα βράδια στον Έβρο. Οι εν λόγω, λοιπόν, το βράδυ της Πέμπτης, «περιπολούσαν» στις Φέρες και βλέποντας «ύποπτες» -κατ’ αυτούς- κινήσεις στην οριογραμμή, κοντά στο δέλτα του ποταμού, πυροβόλησαν έναν αστυνομικό! Οι παραστρατιωτικοί προφανώς τον πέρασαν για πρόσφυγα ή μετανάστη που είχε περάσει παρανόμως από την όχθη της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλεξίσφαιρο γιλέκο έσωσε τη ζωή του αστυνομικού που την «Γλίτωσε» με έναν ελαφρύ τραυματισμό. Σημειωτέον πως το περιστατικό επιβεβαιώθηκε τόσο από αστυνομικές, όσο και από νοσοκομειακές πηγές (Νοσοκομείο Αλέξανδρούπολης) όπου διακομίστηκε για να τού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Φήμες και κίνδυνοι

Όλα τούτα έρχονται να προστεθούν στην άκρατη φημολογία για δύο νεκρούς από ελληνικά πυρά, που προσώρας δεν έχει αποδειχθεί, ενώ ελέγχεται για το κατά πόσον προέρχεται από πραγματικά περιστατικά ή από διασπορά fake news στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου προπαγάνδας που έχει εξαπολύσει η τουρκική πλευρά. Όπως και να έχει, τα φαινόμενα σε Έβρο και «προσφυγονήσια» δείχνουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και είναι απλώς θέμα χρόνου να υπάρξουν νεκροί, αν οι παραστρατιωτικοί και οι αυτόκλητοι υπερπατριώτες «εθνοφύλακες» συνεχίσουν αδιάκοπα το έργο τους. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει αφενός ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στα σύνορα, αφετέρου μία έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν έκτροπα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.