ΕΛΛΑΔΑ

Μοναδική εξαίρεση η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Εορτασμοί 25ης Μαρτίου: Μία επέτειος... διαφορετική, λιτή και χωρίς παρελάσεις υπό τη "σκιά" του κορωνοϊού

Μία επέτειος... διαφορετική, ασυνήθιστη και σίγουρα λιτή, είναι η φετινή για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αφού λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι εορτασμοί για τα 199 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 φέτος θα τιμηθεί χωρίς παρελάσεις, ενώ και όλες οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί.

Μοναδική εξαίρεση η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 11:00 το πρωί, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορωνοϊού και σημείωσε ότι για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας.

Στις 11:30 π.μ. ζεύγη μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,

- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,

- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.