ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ θα μείνουν ως έχουν»

Οι στρατιωτικές θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας στην Ιντλίμπ της Συρίας θα διατηρήσουν το τρέχον καθεστώς τους βάσει της ρωσο-τουρκικής εκεχειρίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του, και πρόσθεσε πως η συμφωνία έθεσε τις βάσεις για μια εξομάλυνση της περιοχής.

Η Τουρκία και η Ρωσία ανακοίνωσαν τη συμφωνία την Πέμπτη με σκοπό να περιορίσουν μια κλιμακούμενη σύγκρουση στη βορειοδυτική Συρία. Η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει σημαντικές τουρκικές απαιτήσεις περιλαμβανομένης της αποχώρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα παρατηρητήριά της.

Μιλώντας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έστελναν στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία για την Ιντλίμπ, αν δεν είχε επιτευχθεί εκεχειρία χθες, Πέμπτη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί οποιαδήποτε υποστήριξη.

Ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τον ερχόμενο μήνα τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400, που αγόρασε παρά τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον, και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει επίσης αμερικανικά συστήματα Πάτριοτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.