ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 στο άδειο λόγω κορωνοϊού «Καραϊσκάκης»

Europa League: Παλικαρίσια ισοπαλία ο Θρύλος και όλα ανοιχτά για τους «8»!

Έπαιξε χωρίς την καταλυτική παρουσία του κόσμου του εξαιτίας της πανδημίας, είχε απέναντί του μία ομάδα που είναι 6η στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (πάνω από Τότεναμ και Άρσεναλ), έμεινε με 10 παίκτες από το 28ο (!) λεπτό λόγω της απευθείας κόκκινης στον Σεμέδο, ενώ και η τύχη του γύρισε την πλάτη, αφού ισοφαρίστηκε από... σπόντα, ωστόσο ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος απέναντι στην άκρως επικίνδυνη Γουλβς, ήταν πολύ καλός σε ακόμη μία ευρωπαϊκή του βραδιά και με το 1-1 άφησε ορθάνοιχτους λογαριασμούς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, αν και όποτε αυτό επανεκκινήσει, μιας και ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν περισσότερο τυχεροί θα μπορούσαν να έχουν κρατήσει το υπέρ τους 1-0 από το 54o λεπτό, όταν και η υπέροχη συνεργασία Καμαρά-Γκιλιέρμε-Ελ Αραμπί είχε τελικό αποδέκτη τον τελευταίο, ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε ακόμη μία φορά σε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού και έβαλε τους Πειραιώτες. Και αυτό διότι το γκολ της ισοφάρισης στο 67' ήρθε με... φτηνό τρόπο, μιας και από την εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Σα και κατέληξε στα δίχτυα, για να στερήσει μία ακόμη υπέρβαση από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Παρ' όλα αυτά, τα πάντα είναι ανοικτά στη ρεβάνς του «Μολινό», εφόσον αυτή διεξαχθεί...

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά η τριάδα του κέντρου με τους Μασούρα, Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ανέβασμα του Τσιμίκα στο έβδομο λεπτό έφερε την πρώτη κάρτα του αγώνα και την πρώτη τελική. Συγκεκριμένα ο Ντόχερτι ανέτρεψε αντικανονικά τον Έλληνα άσο και αντίκρισε την κίτρινη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βαλμπουενά απείλησε με απευθείας χτύπημα φάουλ. Και πάλι από τα αριστερά δημιουργήθηκε η δεύτερη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς. Ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας προσπάθησε για την κεφαλιά ψαράκι, ωστόσο η «στρογγυλή θεά» χτύπησε σε χέρι αμυντικού και έφυγε… κόρνερ.

Η ομάδα μας με 70% κατοχή είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με υπομονή επιχειρούσε να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρατεταγμένοι στο δικό τους μισό γήπεδο πίεζαν πάνω στην μπάλα και επιδίωκαν να βγαίνουν μπροστά με μεγάλες πάσες. Στην πρώτη αξιόλογη αντεπίθεση, ο Ντιόγκο Ζότα κέρδισε την αποβολή του Σεμέδο, ο οποίος στο 28′ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο κ. Μαρτίνς «αναγκάστηκε» να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας. Συγκεκριμένα ο Σισέ μπήκε στη θέση του Μασούρα.

Η Γουλβς ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές της και δυσκόλεψε την κυκλοφορία στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο στο πρώτο 45λεπτο...

Τι και αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο; Τι και αν η αγγλική ομάδα πίεζε ψηλά; Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πετύχει αυτό που κυνηγούσε. Ο Καμαρά βγήκε μπροστά, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Γκιλιέρμε, ο οποίος με έξοχη ατομική ενέργεια και γύρισμα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός δεν αστόχησε σε κενή εστία και στο 54′ πανηγύρισε το έβδομο φετινό του γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πέρασαν 59′ λεπτά για την πρώτη ευκαιρία της Γουλβς στο παιχνίδι. Ο Χιμένες μόνος στα δεξιά της μικρής περιοχής επιχείρησε το σουτ, με τον Σα να αποκρούει με το πρόσωπο και να στερεί από τον συμπατριώτη του το γκολ. Η τύχη ήταν στο πλευρό των φιλοξενούμενων, καθώς στο 68′ ο Νέτο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή σε στημένη φάση, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 74′ ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε τη δεύτερή του αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελ Αραμπί και δέκα λεπτά αργότερα ο Γκασπάρ μπήκε αντί του Βαλμπουενά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (39' Σισέ), Βαλμπουενά (84' Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης)

ΓΟΥΛΒΣ: Ρουί, Πατρίτσιο, Ντόχερτι (46' Νέτο), Νέβες, Χιμένες, Μπολί, Κόντι, Ζότα, Σαϊς, Μουτίνιο (85' Ντεντόκερ), Βινάγκρε (79' Ποντένσε), Τραορέ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.