ΕΛΛΑΔΑ

«Άνθρακας ο θησαυρός»!

False Αlarm στο Σύνταγμα: Η οβίδα ήταν τελικά κομμάτι του δικτύου της ΔΕΗ!

Πολύς ντόρος για το τίποτα  σήμερα στο κέντρο της έρημης Αθήνας, μιας και εσφαλμένος αποδείχτηκε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Σύνταγμα, αφού το «ύποπτο» αντικείμενο δεν ήταν τελικά οβίδα αλλά κομμάτι του δικτύου της ΔΕΗ.

Ο συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας όταν σε χαντάκι που είχε ανοίξει συνεργείο της ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών εντοπίστηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο που θεωρήθηκε ύποπτο. Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ήταν το εύρημα.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης, ενώ έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης ναρκών του Στρατού Ξηράς.   Έπειτα από τις έρευνες που έκαναν, διαπίστωσαν ότι τελικά δεν επρόκειτο για οβίδα αλλά για μέρος του υπόγειου δικτύου ηλεκτροδότησης, συγκεκριμένα για σύνδεσμο καλωδίων σε μεταλλικό περίβλημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η αλήθεια είναι πως... δύσκολα θα μπορούσε να είναι οβίδα, μιας και η πρωτεύουσα δεν βομβαρδίστηκε κατά την διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τον Δεκέμβριο του 1944, στα «Δεκεμβριανά», από την Αγγλική Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.