ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη δήλωση του ίδιου περί «επαρκώς εφοδιασμένης αγοράς»...

Γεωργιάδης για... επάρκεια προϊόντων: «Δύο αντισηπτικά ανά άτομο για να καλυφθεί η ζήτηση»

Μέχρι... δύο αντισηπτικά έκαστος θα έχει το δικαίωμα να αγοράζει ο κάθε καταναλωτής, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ποσότητα τεμαχίων που έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται οι πολίτες (σ.σ. εδώ και μία εβδομάδα είχε επιβληθεί μέτρο για αγορά τριών τεμαχίων το πολύ), με τον ίδιο, μάλιστα, να έχει δηλώσει προ ελάχιστων ημερών ότι η αγορά είναι... επαρκέστατα εφοδιασμένη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλου του λαού!

Και όλα αυτά, τη στιγμή που σε αρκετές περιοχές της Αττικής δεν υπάρχουν αντισηπτικά... ούτε για δείγμα, τόσο σε σούπερ μάρκετ, όσο και σε φαρμακεία!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αντί για τρία, που ήταν το μέτρο εδώ και μία εβδομάδα, κάθε άτομο θα μπορεί να πάρει δύο τεμάχια, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Ο υπουργός τόνισε πως η παραγωγή βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία δυο ακόμη εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών, κάτι που θα ανεβάσει την παραγωγή στα 800.000 τεμάχια την ημέρα. Θεωρεί ωστόσο πως και πάλι θα υπάρχει έλλειψη, καθώς υπολογίζεται πως η ζήτηση ημερησίως φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως από την στιγμή που υπάρχουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο μεγάλη χρήση αντισηπτικού, καθώς αρκεί να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.

Θα το δούμε το θέμα του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, για το θέμα αισχροκέρδειας είπε πως έχουν μπει κάποια μικρά πρόστιμα, αλλά τα συνεργεία «δεν βρήκαν εξαιρετικά κραυγαλέες περιπτώσεις». Οσον αφορά το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Οποιαδήποτε νέα απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου.

«Είχαμε πει ότι αυξήθηκε το καθημερινό ωράριο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και θα επανεξεταστεί η κατάσταση αναλόγως της ομαλοποίησης της αγοράς. Αυτή την Κυριακή υπήρχε στα σούπερ μάρκετ η μισή κίνηση από μια καθημερινή. Υπάρχουν δύο θέσεις, μία εκφράζεται από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους, που λένε ότι το διευρυμένο ωράριο είναι εξοντωτικό και μία από τους καταναλωτές, που θέλουν περισσότερες ώρες λειτουργίας. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε. Το πρόβλημα για εμάς είναι να μην υπάρχει συνωστισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.