ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας το στοίχημα της κυβέρνησης»

Γεωργιάδης: «Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας»

Η επανεκκίνηση της οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπογράμμισε ότι «αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας», εν όψει των ανακοινώσεων των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η επόμενη μέρα αναμφισβήτητα θα έχει δυσκολίες για την ελληνική οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν με το καλό περάσει ο ιός έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας».

«Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο ή ζημιά είναι πραγματική», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως αυτή δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματά τους.

«Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας» τόνισε, προσθέτοντας πως όσοι είναι σε αναστολή εργασίας όταν η επιχείρηση ανοίξει και πάλι θα είναι στις θέσεις τους.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε την άμεση θέσπιση σειράς μέτρων ακριβώς για να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε πως αυτά δεν ενέχουν αυταρχισμό δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να παρθούν.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε πως αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.