ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μαρίνος

«ΕΕ και ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους»

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος συναντήθηκε, σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Μετά τη συνάντηση ο Γ. Μαρίνος δήλωσε ότι «το προσφυγικό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία, και που προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων. Αυτές τις επεμβάσεις στήριξαν και στηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Τόσο ο Κανονισμός του Δουβλίνου, όσο και η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον σχεδιασμένο εγκλωβισμό των προσφύγων, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές της ΕΕ και τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών».

Επισήμανε ότι «αυτή η πολιτική αποτελεί "βούτυρο στο ψωμί" του Ερντογάν για να παίζει τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια, με όχημα το προσφυγικό και για να ζητάει ανταλλάγματα για την εισβολή της στη Συρία».

«Έχει ευθύνη η κυβέρνηση γιατί στην πρόσφατη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ, στην οποία η Τουρκία ζήτησε τη ΝΑΤΟϊκή συνδρομή για να διατηρήσει την κατοχή σε συριακά εδάφη, έθεσε ως μόνο θέμα το σεβασμό από μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας της ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, κάνοντας ουσιαστικά αποδεκτή την επιθετική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λωζάνης» πρόσθεσε.

«Στις σημερινές συνθήκες αποκτούν μεγάλη σημασία οι προτάσεις του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. 'Αμεσα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους» υπογράμμισε ο Γ. Μαρίνος καταλήγοντας «να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, να ακυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων, όπως το πυραυλικό σύστημα "Patriot", σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.