ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» στους ναούς

Οι «εκμυστηρεύσεις» Ιερώνυμου στον Τσίπρα

Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίστηκε, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες έχουν, εξάλλου, εμπεδώσει μία ανοιχτή και απευθείας επικοινωνία εδώ και πολλά χρόνια και, ως εκ τούτου, η συζήτηση μεταξύ τους ήταν εκ βαθέων και απολύτως ειλικρινής. Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της Κουμουνδούρου, «ο αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η Πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών». Με άλλα λόγια, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί στον Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει αντίρρηση ως προς την αναστολή λειτουργίας των ναών, αλλά θεωρεί ότι την ευθύνη γι’ αυτό δεν έπρεπε να πάρει η Εκκλησία, αλλά η ίδια η Πολιτεία.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στη κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.