ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμπρακτη αλληλεγγύη από την ΕΕ ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Η Ελλάδα δεν θα γίνει «αποθήκη ψυχών»

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει «αποθήκη ψυχών» στέλνει το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας εδώ και τώρα ενιαία στάση στο εσωτερικό και έμπρακτη αλληλεγγύη από την ΕΕ.

«Ο κ.Ερντογάν έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο σε όλο το μήκος του, έχοντας μπει στη Συρία, έχει κάνει ένα ψευτοσύμφωνο με την Λιβύη, στέλνει όποτε θέλει πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο και όποτε θέλει τους κρατάει πίσω και επιχειρεί να μας κουνήσει το δάχτυλο. Αν είναι δυνατόν», είπε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αποδίδοντας ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση και στην ευρωπαϊκή ηγεσία, που αποδείχθηκε κατά τον ίδιο για άλλη μία φορά ‘κατώτερη των περιστάσεων’, αφού καθυστέρησε να αντιδράσει. «Γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται, δεν παίρνουν αποφάσεις οι οποίες μπορούν να είναι υλοποιήσιμες και πρακτικές. Τα 700.000.000 τα οποία έταξαν στην ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα δεν φτάνουν για το οτιδήποτε», είπε, τονίζοντας πως αν σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, «θα πρέπει να το ξεχάσει».

Θυμίζοντας δε, την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά με την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, με στόχο όλα τα πολιτικά κόμματα να κρατήσουν ενιαία στάση προς όλες τις πλευρές, ο κ.Χρηστίδης, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει για τις δεσμεύσεις που πήρε από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αν για παράδειγμα θα στείλουν Frontex, αν θα αλλάξουν το Δουβλίνο, ή θα επιχειρήσουν να δουν την ευρωπαϊκή συμφωνία με την Τουρκία η οποία παραβιάζεται διαρκώς από την πλευρά του κ. Ερντογάν και τι σκοπεύουν να κάνουν με τις κυρώσεις που αφορούν την Τουρκία. «Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή και να δούμε ακριβώς συμβαίνει δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι όλα πάνε καλά. Υπάρχει ευρωπαϊκό πρόβλημα και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σημαίνει κοινή Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική», είπε με νόημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας, που μιλώντας στον Alpha 989, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως εφόσον η ΕΕ δεν αντιλαμβάνεται την έκταση του προβλήματος, η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και πυγμή, ακόμα και αν πρέπει να γίνει ‘λίγο δυσάρεστη’ στην ΕΕ. «Να μπλοκάρουμε αποφάσεις της Ε.Ε. και να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Να γίνει άμεση επαναδιαπραγμάτευση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, που έχει μονομερώς καταργηθεί», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος δια της Ελλάδος εκβιάζει την ΕΕ, θέτοντας όμως εκ των πραγμάτων ζήτημα απειλής της ασφάλειας της χώρας. Ζήτησε, τέλος τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας και κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. «Έχουμε χορτάσει από λόγια. Ήρθαν, έφυγαν, εμείς παραμένουμε με το πρόβλημα και με λόγια παρηγοριάς», είπε, ζητώντας να μην μείνουμε σε αυτά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.