ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Γεννηματά στον Πρόεδρο της Βουλής

Η Βουλή να συνεισφέρει στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Τη Βουλή βάζει στο ‘παιχνίδι’ της αντιμετώπισης του κορωνοϊού το Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να αποστέλει χθες επιστολή στον Πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας του να λάβει θεσμική πρωτοβουλία ώστε η Βουλή να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, με την ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής να έχει ήδη προχωρήσει τη διαδικασία διάθεσης στο ΕΣΥ εξοπλισμού πέντε κλινών ΜΕΘ, στην επιστολή της η πρόεδρος του κόμματος καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να λάβει θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε «η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος». Σημειώνει εξάλλου ότι η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με νέες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας.

Στην επιστολή της, όμως, η Φώφη Γεννηματά, επαναφέρει και το ζήτημα της ‘έμπρακτης επιβράβευσης’ και στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’, τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.ο.κ. Καλεί μάλιστα τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει ενεργό ρόλο, ώστε οι άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και δη αυτή της πλειοψηφίας της ΝΔ, να υποστηρίξουν την σχετική τροπολογία που επανακατέθεσε η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. «Θεωρούμε ότι οι προκλήσεις της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με τυμπανοκρουσίες και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά με ειλικρινή και ανυπόκριτη συστράτευση όλων όσοι μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν την κρίσιμη αυτή ώρα», καταλήγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην επιστολή της.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα :

Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Μέσα στην κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία και σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παραμένει ο βασικός παράγοντας αποτροπής της διάδοσης του ιού και θεραπείας της νόσου.

Ειδικά δε η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με νέες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας. Ο αγώνας δίνεται καθημερινά, σε όλα τα νοσοκομεία, από όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τους, όμως οι ΜΕΘ αποτελούν τον πιο αποφασιστικό, τον κρισιμότερο παράγοντα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας,.

Στο πλαίσιο αυτό, Κύριε Πρόεδρε, και με δεδομένη την ήδη πολλαπλώς και σε ανάλογες περιπτώσεις εκπεφρασμένη συλλογική ευαισθησία του Σώματος, σας καλούμε να λάβετε θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος.

Παράλληλα, σας καλούμε να αναλάβετε ενεργό ρόλο ώστε οι λοιπές Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και ιδιαίτερα αυτήν της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν την τροπολογία που επανακαταθέτουμε για την έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.α.

Θεωρούμε ότι οι προκλήσεις της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με τυμπανοκρουσίες και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά με ειλικρινή και ανυπόκριτη συστράτευση όλων όσοι μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν την κρίσιμη αυτή ώρα.

Εν αναμονή των πρωτοβουλιών σας,

Με εκτίμηση,

Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.