ΚΟΣΜΟΣ

1.307 θάνατοι

ΗΠΑ: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν την Κίνα - Περισσότερα από 85.000 συνολικά

Τρομακτικές διαστάσεις σε σύντομο διάστημα, παίρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) οι ΗΠΑ πέρασαν στην κορυφή του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ξεπερνώντας την Κίνα. Ως εκείνη την ώρα, καταμετρήθηκαν στις ΗΠΑ 82.404 κρούσματα, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η μέρα. Αργότερα έφτασαν να ξεπερνούν τα 85.000 κρούσματα. Η Κίνα είναι στην δεύτερη θέση πλέον με 81.285, ενώ μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, αριθμός που παρατηρείται εδώ και τρεις ημέρες.

Οι Times της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή τους έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς. Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν άλλοι 273 θάνατοι στην χώρα, με τον αριθμό συνολικά να έχει φτάσει τους 1.300.
Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.