ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτής της Τεχεράνης σε κώμα

Ιράν: Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών πέθανε από τον κορωνοϊό

Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν που είχε πάρει μέρος στην σύλληψη ομήρων στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη το 1979 πέθανε χθες βράδυ από τον νέο κορωνοϊό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ο Χοσεΐν Σεϊχολεσλάμ «ένας βετεράνος της διπλωματίας και επαναστάτης» πέθανε σε ηλικία 67 ετών, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το Irna.

Το Ιράν είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στον κόσμο από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που εμφανίστηκε στην Κίνα, με τον επίσημο απολογισμό των νεκρών του να φτάνει τουλάχιστον τους 107 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του τα 3.513.

Ο Σεϊχολεσλάμ είχε διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών μεταξύ του 1981 και του 1997, στη συνέχεια πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία από το 1998 ως το 2003, προτού πάρει τη θέση συμβούλου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Αυτός ήταν εξάλλου ένας από τους φοιτητές που εμπλέκονταν στην ομηρεία Αμερικανών διπλωματών το 1979 στην Τεχεράνη, η οποία οδήγησε την επόμενη χρονιά στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Πριν από τον θάνατο του Σεϊχολεσλάμ, η επιδημία της νόσου Covid-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο άλλων 6 πολιτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Ιράν, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μοχαμάντ Αλί Ραμεζανί της επαρχίας Γκιλάν, μιας από τις περισσότερο πληγείσες από τον ιό, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αυτός απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου.

Βουλευτής της Τεχεράνης σε κώμα

Την ίδια ώρα ένας βουλευτής της Τεχεράνης, ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, βρίσκεται σε κώμα αφότου νόσησε από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Χθες, το Ιράν ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων για έναν μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ο οποίος πλήττει πλέον εκτός της Μπουσέρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, τις υπόλοιπες 30 επαρχίες της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.